Om MimSafe

Historia

Det blev en gång – MiM

Grundades av Mats Björnetun f 1953 … Det började med några rallyfantaster, som behövde förstärka sina fordon.

Det var billigast och bäst att göra det hemma på gården. Man bockade rör, svetsade och gjorde infästningar. Ju fler krascher, desto större erfarenhet av material o dimensioner. Lösningarna uppmärksammades i en allt större krets. Fler och fler ville ha hjälp. Det blev snabbt mer än en fritidssyssla. År 1986 startades MIM. Säkerhet blev nyckelordet. Det har sedan starten varit ledstjärnan i såväl företags- som produkt- och personalutveckling.

I dag är Mim ett högteknologiskt ISO-certifierat företag, som levererar säkerhetstillbehör till många av världens ledande biltillverkare.

RollMat-2

MimSafe

MIM Construction  skapar MimSafe

Idag, efter snart 30 år av innovation, fortsätter vi, MIM Construction, att presentera våra produkter under MimSafe. MimSafe erbjuder säkra transportlösningar för husdjur och för fordon. Med samma passion och goda filosofi som dess grundare, Mats Björnetun.

Ett branschledande team arbetar för innovation, utveckling och produktion av säkerhetslösningar som är både snygga och bekväma för ägare och användare.

Vi säger detta utifrån våra erfarenheter att utveckla säkra transportlösningar i samarbete med några av de mest framstående bilmärkena och dess designers. De produktingenjörer som deltar i det arbetet ställer säkerhetskrav som överstiger kraven för standardiserade krocktester.

Hela produktsortimentet backas upp av en sund verksamhet med hållbara värderingar i allt från utveckling – marknadsföring och med vår personal som fokuserar på att erbjuda djurägare och fordonsägare det bästa för sina djur, sin familj och bästa vänner.

MimSafe kärnvärden och framtida planer kan förenklas med vår slogan: ’Safe By Choice’

VarioGate-2

MODELLSÖK

Burarna är provade i bilar utan extra bagagerumsmatta och visar vilka burar som passar i olika bilmodeller.

Gå till Modellsök