variocage logo_13mm height_72dpi_vit

SAFE PET TRANSPORT

Krocktestade hundburar för säker transport av husdjur och familj

För den medvetne djurägarens transporter i fordon erbjuder vi Variocage. Ett krocktestat system vid SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), säkrat enligt norm SPCT (Safe Pet Crate test). VarioCage är den säkraste lösningen för Matte, Husse och hund vid transport i bil. I händelse av kollision komprimeras Variocage utefter bilens deformationszon, utan risk för splitter. Variocage är utrustad med gasdämpare till hjälp att hålla dörren öppen och nödutgång om inte den vanliga in- och utgången skulle fungera .

Läs mer...

UPPFYLLER ALLA DINA BEHOV.
VarioCage metallklädda dörr minimerar klämrisk när bagageluckan stängs. De runda formerna hos Variocage är snälla mot hund, människa och bilens interiör. Ingående material är metall i tunnplåt och aluminium. Slitageutsatta delar såsom dörr och golv är rostskyddsbehandlade och medföljande gummimatta är smuts- och vattenavstötande samt förhindrar halka. Dörren är utrustad med säkerhetsspärr för bättre stängning och gasdämpare som hjälper till att hålla dörren öppen. Förvaringsfickor finns bakom handtagen. Produktion och design sker av MimSafe i Sverige.

VarioCage är utvecklad och designad för säkra djurstransporter utifrån samma säkerhetsteknik som vid utveckling av säkerhet för förare och passagerare i personbilar. I VarioCage finner du en mängd fördelar som; Alla modeller av VarioCage är krocktestade enligt system SPCT hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås. Den teleskopiska konstruktionen ger en deformationszon som effektivt neutraliserar krafterna som uppstår vid en kollision. Om bagageluckan eller Variocages ordinarie dörr inte skulle gå att öppna efter kollision eller annan anledning, finns en nödlucka. Variocage är splitterfri.

VarioCage är flexibel med justerbar längd för att passa djurets storlek såväl som bagageutrymmets djup. Variocage Minimax har kort avstånd mellan sidornas och dörrens rör för att hundar och katter med mindre kroppar inte skall fastna.

VarioCage monteras och installeras i bilen utan att behöva borras och/eller skruvas fast. Variocage fixeras i bagageutrymmets fästpunkter med hjälp av de medföljande remmarna för att tillse att den inte glider ur sin krocksäkrade position under färd.

Dörren är utrustad med tvåstegs säkerhetslås och gasdämpare som ger en mjuk stängning och hjälper till att hålla dörren öppen.

Till samtliga Variocage dubbelburar ingår avdelare. Gummimatta till skydd för golvet ingår i alla modeller. Slitageutsatta ytor är korrosionsbehandlade pulverlackerade med samma metoder som bilindustrin använder.

variocage single_logo_13mm height_72dpi_black
VarioCage Original Single L 2
VarioCage Original Single L 2
VarioCage Original Single L 1

Enkelbur med gott om plats.

En säker och mycket praktisk hundbur, som också lämnar plats för annat bagage. Med några enkla handgrepp anpassas djupet till just din bil.

Välj en enkelbur om ni vill ha den ena sidan av bagageutrymmet till annat.

Jag vill veta mer…
variocage double_logo_13mm height_72dpi_black
VarioCage Original Double M 2
VarioCage Original Double M 2
VarioCage Original Double M 1

Dubbelbur med mellanvägg.

Två hundar kan sitta åtskilda utan att nå varandra. Behöver en av hundarna mer plats kan mellanväggen lätt justeras i sidled. Mellanväggen kan demonteras för att ge en ensam hund mer plats.

Välj en dubbelbur för stor hund eller två mindre.

Jag vill veta mer…
variocage compact_logo_13mm height_72dpi_black
VarioCage Compact Single XL 2
VarioCage Compact Single XL 2
VarioCage Compact Single L 2

Enkelbur speciellt framtagen för combi coupé bilar.

Välj modell Compact om det i er bil finns en tröskel. Den är speciellt anpassad för denna typ av bil. Dess förhöjda dörr öppnas ovanför tröskeln. Dörrens förhöjning är 23 cm. På så vis kan även ni färdas tryggt i trafiken.

Välj en Compact när du har tröskel i bagaget i din bil.

Jag vill veta mer…
variocage_minimax_logo_2130x165_black
VarioCage MiniMax Single L 1
VarioCage MiniMax Single L 1

Enkelbur för de minsta familjemedlemmarna.

Variocage Minimax för den mindre hunden eller katten. Denna burs design
är anpassad till de mindre djurens kroppar. Tack vare korta avstånd mellan samtliga rör undviks att din fyrfotade vän varken fastnar eller tar sig
ut ur buren, utan stannar kvar i det säkra och trygga utrymme som alla Variocage modeller erbjuder.

Välj en Minimax när du har liten hund eller en katt

Jag vill veta mer…

MODELLSÖK

Här kan du söka vilka Variocage som passar till din bil. Burarna är provade i bilar utan extra bagagerumsmatta och andra tillbehör.

Gå till Modellsök